Brassói aprópecsenye

- Az eredeti brassói elkészítéséhez alaposan megmossuk, megpucoljuk és kockákra vágjuk a krumplit. Forró olajat melegítünk, és szép pirosra sütjük.
- Közben a húst is megmossuk és nagyjából akkora kockákra vágjuk, mint a krumplit.
- A szalonnát és a vöröshagymát szintén felkockázzuk, de ezeket már apróra vágjuk. Egy lábasban kisütjük a szalonnát, amikor üveges, rátesszük a vöröshagymát és együtt világosra pirítjuk.
- Hozzáadjuk a sertéshúst, fehéredésig sütjük, aztán megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a zúzott fokhagymát is.
- Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk a brassóit, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a majoránnát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
- Az olajban vagy zsírban előzőleg kisütött krumplit összekeverjük a szaftos hússal. Uborkasalátával forrón tálaljuk.