2024. március 21., csütörtök

Áfonyás báránygerinc

HOZZÁVALÓK

1 tasak MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alap
1 evőkanál MAGGI Húsvarázs ételízesítő
ízlés szerint só
2 dl tejszín
csipetnyi tárkony
csipetnyi tarka bors
1 db báránygerinc
20 dkg vegyes erdei gomba

ELKÉSZÍTÉS

A báránygerincet kicsontozzuk, sóval és durvára tört borssal megszórjuk. A gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Forró olajban a bárányfilét angolosra sütjük, majd melegen tartjuk. A visszamaradt olajban a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk az áfonyát, felöntjük a tejszínnel és a vörösborral kikevert MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alappal. Ízesítjük tárkonylevéllel és MAGGI Húsvarázs ételízesítővel.
A bárányhúst felszeleteljük és a mártással leöntjük. Burgonyakrokettel tálaljuk. Tehetünk egy kevés rozmaringot a húsra.