Tökéletes ebéd a sietős hétköznapokra, amikor nincs sok időnk, de kiadós ételre vágyunk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Közben felvágjuk a burgonyát is,majd a hagymát a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával és mehet is bele a krumpli. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd puhára főzzük, végül berántjuk.
A darált sertésdagadóhoz nagyon apróra vágott vöröshagymát adunk. Fűszerezzük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük.
Hozzávalók:
1 fej hagyma 1 ek. sertészsír 1 kg krumpli (B típusú) ½ ek. fűszerpaprika só
A rántáshoz:
1 ek sertészsír 1 gerezd fokhagyma 1 ek. liszt 1,5 dl víz 1 tk. fűszerpaprika
Fasírt:
50 dkg darált sertésdagadó 1 db zsemle 1 tojás só bors ½ fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 ek. fűszerpaprika zsemlemorzsa