2023. május 10., szerda

Krumplifőzelék fasírttal bácskai módra

főzelék krumpli fasírt magyaros

Tökéletes ebéd a sietős hétköznapokra, amikor nincs sok időnk, de kiadós ételre vágyunk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Közben felvágjuk a burgonyát is,majd a hagymát a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával és mehet is bele a krumpli. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd puhára főzzük, végül berántjuk.

A darált sertésdagadóhoz nagyon apróra vágott vöröshagymát adunk. Fűszerezzük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük.

Hozzávalók:

1 fej hagyma 1 ek. sertészsír 1 kg krumpli (B típusú) ½ ek. fűszerpaprika só

A rántáshoz:

1 ek sertészsír 1 gerezd fokhagyma 1 ek. liszt 1,5 dl víz 1 tk. fűszerpaprika

Fasírt:

50 dkg darált sertésdagadó 1 db zsemle 1 tojás só bors ½ fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 ek. fűszerpaprika zsemlemorzsa