Hozzávalók
1 db félkész pizzalap
0,5 citrom citrom reszelt héja
30 g cukor
250 g krémsajt
2 ek méz
1 db lime leve
1 csipet fahéj
250 g tetszőleges gyümölcs
Elkészítés
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd jól dörzsöld át a rácsot, hogy semmilyen húsos, szószos maradék ne legyen rajta. Ezután lejjebb veheted a hőfokod.
A krémsajtot keverd össze a citromhéjjal, a cukorral, majd terítsd szét egyenletesen a pizzalapon.
Gazdagon borítsd be a krémet a megmosott és felszeletelt gyümölcsök arzenáljával és már teheted is rá a grillre.
Süsd körülbelül 5 percig, amíg a krém el nem kezd olvadni.
Míg sül a pizza, keverd el a felmelegített mézet a lime levével és a fahéjjal, majd locsold rá a lassan piruló desszertre.
Extra tippek:
Bár az édes pizzák nálunk koránt sem állnak népszerűségük csúcsán, ez a recept ideális váratlan vendégek számára. Gyorsan és könnyen elkészíthető desszert, aminek feltétjeit aszerint variálhatod, hogy éppen milyen gyümölcs van otthon.
Bármilyen puha gyümölcs alkalmas a pizzához: kiwi, barack, eper, málna. De jöhet a banán vagy éppen a szőlő is.
Krémsajtnak semmiképpen se sós változatot használj, a semleges ízű mascarpone vagy Philadelphia krémsajt a megoldás. De akár házilag is készíthetsz sajátot joghurt és tejszín keverékéből.