2023. március 10., péntek

Baconös juhtúróval töltött karaj


A baconös karaj elkészítéséhez a bacont felcsíkozzuk, és közepes lángon egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A juhtúrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kicsit kihűlt, leszűrt bacont és az apróra vágott snidlinget, majd az egészet összekeverjük, és félretesszük.

A hússzeleteket kb. fél cm vastagságúra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd két kiklopfolt szelet közé teszünk 1-2 evőkanál túrós tölteléket, ügyelve arra, hogy a hús széléhez már ne kerüljön a töltelékből, mert akkor nem fog összetapadni. A két szelet között eloszlatjuk a tölteléket, és kissé összelapogatjuk a széleinél.

A szokásos módon bepanírozzuk a húst: először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, és forró, kb. 170 fokos olajban kisütjük a hússzeleteket. 

A rizst enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és belekeverjük az apróra vágott petrezselymet is.

A rántott húst a petrezselymes rizzsel tálaljuk.