Hozzávalók
900 g zöldbab
Vinaigrette: 3 ek dijoni mustár
3 ek méz
1 db citrom leve
3 ek almaecet
120 ml olívaolaj
fél csokor friss kapor
3 g só
3 g frissen őrölt bors
Elkészítés
Egy nagy edénybe forralj fel sós vizet.
Tedd a lobogó vízbe a megmosott, végeitől megszabadított zöldbabot, és főzd 5 percig. Akkor jó, amikor még enyhén roppanós.
Szűrd le a babot, és tedd egy jéghideg vízzel teli tálba további 5 percig. Ezután is csöpögtesd le. Majd terítsd ki a babot egy ruhára, hogy teljesen megszáradjon. A hűtőben tartsd felhasználásig.
A vinaigrette mártáshoz keverj össze minden hozzávalót. A friss kapor kerüljön bele legutoljára.
A babot helyezd el a tányérokon dekoratív módon, majd közvetlenül a tálalás előtt jöhet a kapor, és locsold meg a babot a vinaigrette mártással.
Extra tipp
A száraz babot betekerheted papírtörlőbe, majd konyharuhába, hogy még gyorsabban és alaposabban száradjon.
Előre is elkészítheted a babot, a hűtőben 24 óráig is megőrzi roppanós állagát, de a mártás mindenképpen csak a tálalás napján készítsd el hozzá.