HOZZÁVALÓK:
2 dkg sajt,
4 db pfefferoni,
2 db lilahagyma,
40 dkg burgonya,
fél szál póréhagyma,
2 dl húsleves,
só,
bors,
majoranna,
2 dkg füstölt sonka,
60 dkg sertésjava,
körömvirág,
rózsaszirom
A pfefferónit megszabadítjuk a magházától. Mi az édes pfefferónit ajánljuk, főleg, ha a gyerekek is esznek belőle. A húst először fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá. Természetesen ha egy kicsit vastag szeleteket vágott a hentesünk, akkor előtte kiklopfolhatjuk. Leterítjük a vékony fűszerezett hússzeletet, rátesszük a sajtot a sonkát és a pfefferónit, valamint a karikára vágott lilahagymát, összehajtjuk és megtűzzük. Elősütjük, valamint a hús mellett még almaszeleteket is pirítunk. Amikor már látjuk, hogy olvad a sajt, az almaszeleteket ráhelyezzük a húsra, hozzáadjuk az alaplét, és készre pároljuk. A köretnél is fontos szerepet kap a lilahagyma, amit megpirítunk a karikára vágott burgonyával, sózzuk, majd megszórjuk szárított rózsaszirommal és körömvirággal. A tálaláskor alulra kerüljön a burgonya, rá a töltött hús, a tetejére pedig az almaszeletek és a díszítés, egy szál zöldfűszerrel.