2025. január 21., kedd

Bögrés rizsfelfújt

Hozzávalók:

1 bögre = 250 ml

4 db tojás
2 bögre tej
1 bögre víz
20 dkg cukor
2 ek margarin
2 bögre rizs
1/2 citrom megmosott reszelt héja
1 vaníliás cukor
1 csipet só

A tálaláshoz:
Szilvalekvár (vagy ki mit szeret)

A tepsi kenéséhez:
1 csapott evőkanál vaj

A szóráshoz:
1 tk zsemlemorzsa

Elkészítése:

A vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. Amikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat és a sóval keményre vert tojáshabot. Vajjal kent, zsemlemorzsával megszórt 20 ×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve, vitamindús házi szilvalekvárral fogyaszthatjuk.

Én csokoládé pudingot főztem hozzá,  fél liter tejben 1 puding és ízlés szerint tettem hozzá a cukrot.