2024. április 7., vasárnap

Pasta Primavera

Készítsd úgy, mint az olaszok! A pasta primaverába csupa friss zöldség kerül.

Amikor még nem lehetett minden zöldséghez szinte egész évben hozzájutni, a pasta primavera igazi tavaszi fogásnak számított. Rakj bele minél többféle zöldséget, hogy igazán színes legyen. Tehetsz hozzá sárgarépát, spenótot, paradicsomot, borsót, vagy, amit otthon és a piacon találsz.

Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg tészta
20 dkg brokkoli
20 dkg spárga
20 dkg cukkini
15 dkg paprika
10 dkg parmezán sajt
2 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 db póréhagyma

bors

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd félkeményre hét perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, majd csepegtesd le. A brokkolit főzd öt percig, szedd ki a vízből, majd rakd papírtörlőre, és itasd le róla a vizet.

Az olajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben, dobd rá az aprított póréhagymát, és pirítsd meg. Tedd hozzá a karikákra vágott paprikát, a cukkinit és a spárgát, majd kevergetve párold meg. Add hozzá a brokkolit, majd öntsd fel a tejszínnel, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd még két-három percig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a tésztát, majd szórd meg a sajttal, aprított petrezselyemmel, és rögtön tálald.