2023. június 10., szombat

Sajtos szalonnás rakott krumpli

Miért ne próbálnád ki új formában a rakott krumplit? Készítsd szalonnával és sok sajttal!

A rakott krumpli szinte minden családnál rendszeresen szerepel az étlapon. Érdemes időnként változtatni a megszokott recepten, hogy ne váljon unalmassá. Cseréld a kolbászt baconre, a tejfölt pedig tejszínre, nem fogod megbánni. Krémes lesz, a friss fűszernövényektől pedig üde és ízletes.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
15 dkg bacon
10 dkg sajt
10 dkg krémsajt
2 dl tejszín
3 ág rozmaring
2 ág bazsalikom
1 dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 ág kakukkfű

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel vékonyan. Főzd sós vízben nyolc-tíz percig, majd szűrd le. A bacont vágd kis darabokra, és süsd öt percig egy evőkanál olajon. Keverd össze a bort, a tejszínt, a krémsajtot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a fokhagymát, majd szórj hozzá sót és borsot.

Rendezd a krumplit zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és öntsd rá a tejszínes keveréket. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25 percig. Ekkor vedd le róla a fóliát, szórd meg reszelt sajttal, pirított baconnel, aprított bazsalikommal, és süsd még 20 percig.