2023. április 20., csütörtök

Hortobágyi húsos palacsinta

Ehhez a recepthez két különböző Maggi kockát is használtunk. A Csípős Tyúkhúsleves kocka pikáns ízekkel teszi különlegessé az ételt, a Pörköltszaft kockával pedig selymes állagú, ízes szószt készíthetünk.

Hortobágyi húsos palacsinta recept

HOZZÁVALÓK

5 dl tej
27 dkg liszt
3 db tojás
1 dl szódavíz
50 dkg csirke felsőcomb
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tv paprika
1 ek fűszerpaprika
2 db MAGGI Csípős Tyúkhúsleveskocka
1 db MAGGI Pörköltszaftkocka
1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
1/2 liter víz
2 dl tejföl
2 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS

25 dkg liszthez adjunk egy pici sót, majd üssük rá a tojásokat.

Robotgéppel folyamatos keverés mellett kisebb adagokban öntsük hozzá a tejet. Hagyjuk a tésztát állni.

Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, tegyük rá az ízlés szerint sózott és borsozott húst és mindkét oldalukat pirítsuk meg.

Szórjuk meg a fűszerpaprikával és adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát, jól forgassuk össze. Saját levében pirítsuk tovább 10 percig.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, adjuk hozzá a két Maggi kockát és pároljuk omlóssá a húst.

Ha kész, vegyük ki a húst, keverjünk ki 1 evőkanál lisztet a tejföllel és habarjuk be a visszamaradt pörkölt szaftot.

A húst fejtsük le a csontokról, vágjuk apró darabokra, adjuk hozzá a petrezselymet és keverjünk hozzá annyi szaftot, hogy kenhető állagú legyen.

A palacsintatésztához keverjük hozzá az ásványvizet és süssünk nem túl vékony palacsintákat.

Töltsük meg a palacsintákat a pörkölttel és tekerjük fel.