Ez még a hagyományos sült krumplinál is sokkal, de sokkal jobb. Nagy előnye, hogy sütés közben a krumpli nem szívja magát tele olajjal. Érdemes pár percig előfőzni, így jelentősen csökkentheted a sütési időt. A steakburgonya mellé feltétlenül kínálj házi készítésű, joghurtos, fokhagymás mártogatóst!
Hozzávalók 4 személyre:
6 db nagyobb krumpli
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
só
bors
Mártogatóshoz:
2 dl joghurt
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál olaj
só
bors
zöld fűszerek
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, dörzsöld meg a héját jó alaposan, majd vágd négy-hat részre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Az olívaolajat keverd össze a préselt fokhagymával, a rozmaringgal, ízlés szerinti sóval és borssal. Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rakd bele a krumplikat, majd locsold meg a fűszeres olajjal. Tedd forró sütőbe, és 200 fokon süsd pirosra körülbelül 40 perc alatt, közben többször forgasd át, hogy egyformán piruljon.
A mártogatóshoz keverd össze egy tálban a joghurtot, a majonézt, a zúzott fokhagymát, az olajat, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg tetszés szerinti zöld fűszerekkel. A krumplival együtt tálald.