Hozzávalók / 4 adag
50 dkg pulykamell (szeletben)
1 kis db vöröshagyma
1.5 dl főzőtejszín
1.5 dl tejföl
10 dkg sonka
10 dkg sajt (reszelni való)
3 dkg parmezán sajt
8 dkg vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
chilli ízlés szerint
1 teáskanál zsemlemorzsa
A húst sózzuk, borsozzuk, chilli porral megszórjuk, kicsit állni hagyjuk. Közben egy sütőformát vajjal kikenünk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hirtelen megsütjük rajta a hússzeleteket, és a kivajazott tepsibe rakjuk. A visszamaradt zsiradékon kevés sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, kevergetve kicsit megpirítjuk. Ezután felengedjük a tejszínnel és a tejföllel, beleszórjuk a parmezánt, borsozzuk, és kevergetve kiforraljuk. A sajtos masszát a húsra kanalazzuk, reszelt sajttal, egy kevés zsemlemorzsával és vajdarabokkal megszórjuk.
Forró sütőben megsütjük. Burgonyakrokettel tálaljuk.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés