2023. július 20., csütörtök

Füstölt kacsa palacsinta tésztában

Napi grillreceptünk: Füstölt kacsa pa - SpaTrend Online Wellness Magazin

Hozzávalók

6-7 db kacsacomb
60 ml száraz sherry
230 ml gyümölcslé
60 ml hoisin szósz
15 ml chili szósz
15 ml halszósz
30 g majonéz
10 g ötfűszer keverék
5 g koriander - őrölt
5 g őrölt gyömbér
2 g só
2 szál zöldhagyma
1 csokor koriander levél
1 doboz brokkoli csíra
15 db palacsinta

Elkészítés

A combok előkészítését már egy nappal korábban elkezdheted. A kacsa bőrét óvatosan szurkáld meg egy villával, vigyázz, hogy a húst már ne érje a szúrás. Ez majd segít, hogy a sülés közben lassan csöpögjön ki a zsírja, és a hús ne száradjon ki.

A combokat locsold meg a sherry-vel, és hagyd pihenni egy éjszakán át a hűtőben.

Másnap a combokat vond be egy vékony majonéz réteggel, és ezt szórd meg az ötfűszer keverékkel. Ezután pihenjen legalább fél órát a hús.

Közben készítsd elő a füstölőt.

A combokat bőrrel felfelé helyezd az alsó rácsra egy vízzel teli edény fölé. A hőfokot állítsd be 120 oC-ra, és kapcsold be ventilátorokat. Süsd legalább 4 órát vagy amíg megpuhul a hús.

A gyümölcslét öntsd bele egy szórófejjel ellátott flakonba, és minden órában spricceld le a húst vele.

Végül a kisütött palacsintát töltsd meg a szálakra omló kacsa húsával, a vágott hagymacsíkokkal, a csírával és a koriander zölddel, majd ezt locsold meg a hoishin szósz, a chili szósz és a halszósz keverékéből összeállított mártással.

Extra tippek:

A brokkoli csírát más csírával is helyettesítheted.

A palacsintát a hagyományos módon, cukor nélkül készítsd.

Különösen finom végeredményre számíthatsz, ha a füstöléshez cseresznyefát használsz. Ehhez óránként egy marékkal szórj a füstölődobozba.